Meer informatie over een taxatie?

Als taxateur werk ik binnen een vastgesteld werkgebied en na acceptatie van de opdracht maak ik het taxatierapport op en bepaal ik - op basis van mijn eigen expertise én lokale kennis - de waarde van de woning. Omdat de taxatie volgens strenge richtlijnen dient te worden onderbouwd, wordt duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het gebruik van middelen zoals de modelmatige waardebepaling leidt tot objectieve, betrouwbare taxatierapporten.

Wat bepaalt de waarde van een woning?

Tijdens de taxatie kijk ik naar verschillende aspecten. De ligging van het huis en het totale woonoppervlak zijn twee zeer belangrijke kenmerken. Andere aspecten zijn: bouwjaar, soort woning, staat/onderhoud, functionele indeling, verplichtingen en rechten, energielabel, marktsituatie en bestemmingsplan.

Welke gegevens heeft een taxateur nodig?

Als taxateur gebruik ik de kadastrale gegevens en het meetrapport van de woning voor het uitvoeren van de taxatie. Geen meetrapport? Deze kan ik ook voor je verzorgen. Laat je je eigen woning taxeren? Dan zal ik ook vragen naar het eigendomsbewijs. Het energielabel en het bestemmingsplan zijn tevens van belang.

Kortom, heb jij snel een goede taxatie van je woning nodig en wil je dat dit op de juiste wijze geregeld wordt? Neem contact met mij op, dan plan ik op korte termijn een afspraak met je in. Dan laat ik je ook gelijk weten wat de kosten zijn voor de taxatie van je huis. Ik hanteer hiervoor een vast tarief, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Goed om te weten, de taxatiekosten zijn meestal fiscaal aftrekbaar.

Op zoek naar een taxateur?

Heb je een taxatierapport nodig van je huis, omdat je een hypotheek aanvraagt of omdat je privésituatie verandert en er officieel duidelijkheid moet zijn over de waarde van je huis? Maak een afspraak met Monique Pirée en ik zorg voor een gevalideerd taxatierapport dat door alle banken geaccepteerd wordt.


Het taxatierapport kun je gebruiken voor aan- en verkoopbeslissingen. Daarnaast is het taxatierapport

noodzakelijk voor het verkrijgen van een hypotheek.


Geef aan waar je de taxatie voor nodig hebt:


  • Aankoop van een nieuwe woning. Het taxatierapport is bestemd voor je hypotheekverstrekker.

  • Overbruggingshypotheek. Is je huidige woning nog niet verkocht dan is de kans groot dat niet alleen je nieuwe woning maar ook je huidige woning getaxeerd dient te worden.

  • Aanpassing van je bestaande hypotheek. Met een taxatierapport kan je aantonen dat je woning meer waard is. Mogelijk kan je risico-opslag op je hypotheekrente omlaag.

  • Verbouwing die je wil betalen met een extra hypotheek. Als taxateur beoordeel ik de plannen en de verbouwingskosten. Hierna stel ik de waarde van de woning vast na de verbouwing.


Indicatie voor de verkoopprijs van je huis, hiervoor is geen gevalideerd taxatierapport nodig, maar ik kom graag bij je langs voor advies.

Gevalideerd taxatierapport

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) valideert (keurt) rapporten van aangesloten woningtaxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. De kosten van de validatie zijn verwerkt in de prijs van het taxatierapport.

Contactformulier

Klik hier om het contactformulier te openen

KVK: 54673291

BTW: NL001942437B62

Privacyverklaring